Hoe voorkom je langdurig verzuim?  

Als je duurzaam bezig bent met mentale verzorging heb je vele malen minder kans op langdurige mentale uitval.  

Duurzame inzetbaarheid.

Duurzame inzetbaarheid. Er wordt naarstig gezocht naar dit fenomeen. De maatschappij is veranderd, de werknemers en werkgevers veranderen mee. Dit gaat gepaard met vallen en opstaan. Op dit moment zijn er 1 op de 6 vrouwen die met mentale klachten langdurig thuis komen te zitten en bij de mannen is dit 1 op de 9. Er zijn sectoren waar de cijfers nog dramatischer zijn. Dit kan vanaf nu verleden tijd zijn. Mentale verzorging biedt bedrijven de kans om werknemers, maar ook managers of directieleden zich te gaan verweren tegen de prestatiedruk en snelheid van het huidige tijdperk en ook nog op een betaalbare manier. Preventief te werk gaan gebeurt op vele onderdelen maar als het gaat om onze mentale ik dan weten we simpel weg niet hoe dit te doen. Een lidmaatschap op mentale verzorging geeft je bedrijf juist de handvatten om preventief te werk te gaan en laat je het pad zien der mentale verzorging. Helder, geen wazige wirwar, doeltreffend met een professioneel opgezet platform, ondersteund door professionals. 

Investeren in werknemers

Het is wetenschappelijk bewezen dat, als je investeert in de persoonlijke ontwikkeling van je personeel, dit een positief effect heeft op de werkvreugde, productiviteit, ethos en resultaat. Als je investeert in mentale verzorging creëer je niet alleen persoonlijke ontwikkeling.

Je ontwikkeld: 


  • Werknemers die met meer plezier naar de zaak komen.
  • Werknemers die innovatiever worden.
  • Werknemers die productiever zijn.
  • Werknemers met meer hart voor de zaak. 
  • Werknemers met meer persoonlijk leiderschap
  • Werknemers die vanuit hun kernkwaliteiten werken
  • Werknemers die zich ook echt thuis voelen binnen het bedrijf. 
  • Werknemers die zich doorontwikkelen.  

Met als eindresultaat, minder langdurig mentaal verzuim. Let wel op want het gaat niet vanzelf. Als je bedrijf besluit om in te stappen, zal er geïnvesteerd moeten worden, niet alleen financieel, maar ook in tijd. Uiteindelijk verdien je dit dubbel en dwars terug, minder kosten voor ziekteverzuim en productiever personeel met als gevolg een beter bedrijfsresultaat. 


Was dit er maar 10 jaar geleden. Zou me veel zorgen en geld bespaart hebben. 

R. Roefs. CEO SMB Roefs. 

Sceptisch in het begin maar ongelooflijk, wat een revolutionair gedachte goed. Niet alleen voor mijn bedrijf ook voor mezelf. MV, bedankt. 

Anoniem. 

Dit is the real deal. Geen wazige shit, helder maar toch diepgaand. Fantastisch. 

T.S. 

Wat behaalt het bedrijf na een lidmaatschap. 

De visie van mentale verzorging is dat een werknemer die met plezier naar zijn werk gaat het meeste rendeert. Als werknemers nu niet met plezier naar het werk komen heeft dat vaak externe oorzaken zoals " het is te druk", of "mijn collega's zijn niet oké"  of " die klant maakt me het leven zuur"  etc. Mentale verzorging legt de aandacht op de werknemer zelf en hoe de werknemer mentaal omgaat met al die externe factoren. Als je een bedrijfsabonnement afsluit geef je iedere werknemer de mogelijkheid om juist zijn intrinsieke factoren te onderzoeken. Je kunt de mensen om je heen niet veranderen, je kunt wel jezelf veranderen en dat is waar een werknemer mee aan de slag gaat. Bewustwording over hoe de werknemer/manager/directielid mentaal in elkaar steekt en wat zijn motivatie is en waar zijn drijfveren liggen en wat zijn kwaliteiten en valkuilen behelzen. Als bedrijf reduceer je ziekteverzuim en creëer je een prettigere werksfeer wat bijdraagt aan een beter bedrijfsresultaten. 

   

5 stappenplan

Speciaal ontwikkeld om je mentaal te verzorgen. Trainingen/methodieken

Om te leren hoe jij jezelf mentaal verzorgt zul je moeten trainen. In de online trainingsomgeving vindt je  daadwerkelijk alles. 

Videosessies

Ieder abonnee heeft recht op 3o minuten per maand contact via een video call met een gespecialiseerde en gecertificeerde coach. 

Chatbox en sessie

Het platform wordt beheerd door professionele moderators. Stel je vraag in de chatbox en krijg direct antwoord. 

bedrijfs groepen

Anoniem en gespecialiseerd in jouw bedrijf. Deel ervaringen met elkaar en bespreek je voortgang. 


Informatie

Weten is de halve strijd. Verschillende topics worden wetenschappelijk uitgelegd en onderbouwd. 

Wat ontvangt jouw team met mentale verzorging

Het 5 stappenplan

Het unieke 5 stappenplan. Hierin leer je om jezelf mentaal te verzorgen. Geen wazige techniek of in je kracht staan. Gewoon simpele stappen om ervoor te zorgen dat jij je mentaal verzorgt en hierdoor de druk van de maatschappij en je baan aan kunt. 

Gecertificeerde coaches

Kom in contact met gecertificeerde coaches via de chatbox. Daarnaast kun je online chat en video sessies ondergaan om zo de ondersteuning te krijgen die je soms even nodig hebt. Jij loopt je weg, mentale verzorging.nl laat je de wegen zien die je kunt bewandelen. Fysieke vervolg trajecten kunnen gevolgd en ingekocht worden. Op lokatie of in onze eigen praktijk. 

Online trainingen

Volg online trainingen in je eigen tijd en tempo.  Laat je verbluffen door het aantal trainingen gericht op mentale verzorging. Van simpele hand-outs die je laten zien hoe je bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen kunnen verkrijgen tot diepere trainingen zoals de de RET of TA die leren omgaan met je innerlijke stemmen en gedachten. Anoniem, met je eigen inlog en wachtwoord. Je voortgang wordt zelfs bijgehouden en je kunt weer starten waar je gebleven was. 

Forum

en dan het forum.......... Mentale verzorging heeft een platform ontwikkeld waarbij je met gelijkgestemde in contact kunt komen. Leer van en met elkaar. Moderators beheren dit forum, geen onzin of beledigende teksten. Geen veroordelingen of grove uitspraken. Wel heel veel mentale topics die gelanceerd worden en waarbij je al je vragen, ervaringen kunt delen. 

Registratie

Je kunt alles registreren, van de video calls tot de chat gesprekken, je persoonlijke gegevens en je voortgang bij trainingen. Let wel, ieder abonnement kent een eigen gebruikersnaam en wachtwoord en is persoonsgebonden. Vraag deze informatie op en leg je eigen logboek aan. Kijk alles nog eens rustig terug en laat het op je inwerken. De site is AVG ready en beschermd. 

Wat zijn de kosten?

Neem contact op en wij komen op lokatie om te bespreken wat het beste past bij het bedrijf en hoe je mentaleverzorging.nl het beste kunt implementeren. 

Klaar voor de start?